خلیج فارس: رییس دانشگاه خلیج فارس بوشهر مهمترین اولویت خود را حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و نسل 3 می داند، بدهی های میلیاردی دانشگاه را مانع پیگیری برنامه هایش در این راستا ارزیابی می کند و از محدودیت های پیش روی دانشگاه خلیج فارس برای بین المللی شدن می گوید.
به گزارش «خلیج فارس»؛ عبدالمجید مصلح متولد روستای کردوان از بخش کاکی شهرستان دشتی است. او دیپلم خود را در شهر خورموج گرفته و کارشناسی مدیریت را در دانشگاه تهران گذراند. سپس فوق لیسانس و دکترای خود را نیز در همین رشته در دانشگاه تربیت مدرس گذراند.

مصلح تا سال 1375 در استانداری بوشهر اشتغال داشت، ولی به دلیل بورسیه شدن از سوی وزارت علوم جهت تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس، از سال 75 در استخدام دانشگاه خلیج فارس درآمده و به عنوان عضو هیات علمی در گروه مدیریت بازرگانی فعالیت دانشگاهی اش را آغاز کرد. وی پس از آن مسئولیت هایی نظیر مدیریت طرح و برنامه، مدیریت آموزشی دانشگاه، مسئولیت دانشکده ادبیات و علوم انسانی همین دانشگاه را داشت تا اینکه آبان ماه سال گذشته و در روزهای پایانی سرپرستی محمدعلی نجفی در وزارت علوم، به عنوان سرپرست همین دانشگاه منصوب شد. از دیگر مسئولیت های مصلح می توان به ریاست پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر اشاره کرد که در زمان استانداری جهان بخش از این سمت کنار زده شد.
هفته پیش رییس دانشگاه خلیج فارس از دفتر پایگاه اطلاع رسانی و هفته نامه «خلیج فارس» بازدید کرد که ماحصل آن گفتگویی در دو بخش می باشد.
بخش نخست این گفتگو که در ادامه آمده، عمدتا حول و حوش اولویت و برنامه های مصلح در این سمت و برنامه های توسعه ای دانشگاه می باشد، اما بخش دوم که به نظر می رسد خواندنی تر باشد، وضعیت دانشکده های وابسته به دانشگاه خلیج فارس در شهرستان های استان، حاشیه های پیش آمده پس از گزارش ارسالی درباره وضعیت برخی مراکز علمی کاربردی استان و نظایر آن می باشد که متعاقبا منتشر خواهد شد.
تفاوت های دانشگاه خلیج فارس طی یکسال اخیر
یکسال از زمان حضور شما در سمت ریاست دانشگاه خلیج فارس می گذرد، چهره ای که عضو هیات علمی همین دانشگاه بوده و بعضا گفته می شد منتقد عملکرد مدیران سابق. به عنوان سوال نخست، تفاوت دانشگاه در مدت حضور شما چه بوده است؟
ابتدا از فرصتی که توسط سایت «خلیج فارس» فراهم شد، تشکر می کنم. به دانشگاه به اعتبار این که در بدنه خود نیروی انسانی قوی ای دارد عمدتاً مدیریت ها تحت تأثیر این بدنه می باشد و آنچه به درون دانشگاه مربوط است، عمدتا روند حرفه ای و معمولی دارد، به همین دلیل از زحمات مدیران سابق دانشگاه تشکر می کنم.
معمولاً مدیران جدید از تحویل گرفتن ویرانه ها سخن می گویند و شما از زحمایت گذشته ها تقدیر کردید!
به هر حال جدای از عوامل ناخواسته که در اختیار مدیران نبوده، هر کدام به سهم خود در دانشگاه خلیج فارس زحمت کشیدند و ما هم در ادامه زحمات آنها، مسئولیت را تحویل گرفته ایم. اگر نقدی هم بوده، عمدتا ناشی از عوامل ناخواسته بیرونی است.
درخصوص تفاوت های دانشگاه خلیج فارس طی یکسال اخیر، بخشی از آن متأثر از شرایط کشور است. کشور در سالهای آخر دولت سابق دچار مشکلات مالی عدیده ای شد و از سال 89 بسیاری از پروژه های عمرانی متوقف گردید که یکی از تمرکزهای اصلی دولت کنونی هم تعیین تکلیف این پروژه ها بوده که دانشگاه خلیج فارس هم از این موضوع تاثیرپذیرفته که اگر نیاز شد، در ادامه بازگو می کنم.

یکی از جهت گیری های دیگر دانشگاه در دولت کنونی، حرکت به سمت کارآفرینی و اصطلاحا دانشگاه نسل 3 است، در حالی که دانشگاههای کنونی ما نسل یک بوده و عمدتا به تدریس بسنده می شود. قبلا هم این جهت گیری بوده، ولی اکنون روی آن تمرکز ویژه ای است تا به دانشگاهی برسیم که به شکل مسئله محور فعالیت کند و از قبل آن منابع مالی فراهم شده تا تکیه دانشگاه به بودجه عمومی کمتر شود. البته این مهم زمان بر و سخت است ولی برنامه ریزی هایی شروع کرده ایم که راه اندازی مرکز "شتاب دهی و نوآوری" و برگزاری دو اردوی استارتاپ بوشهر به منظور کارآفرینی در این راستا بوده. ضمن اینکه مربیان اعزامی، ارزیابی بسیار خوبی از این استارتاپ داشتند و یکی از تیم های بوشهر به استارآپ ویکند آلمان اعزام شد که نشان دهنده ظرفیت های خوب در این عرصه است.
علاوه بر این راه اندازی دو پژوهشکده جدید "نفت و گاز" و "پژوهشکده مطالعات راهبردی که مجوزهای اولیه اش اخذ شد، در راستای حرکت به سمت دانشگاه مسئله محور و کارآفرین است که با آنها شمار پژوهشکده های دانشگاه (هسته ای، خلیج فارس شناسی و آی سی تی) به 5 می رسد.
در حوزه فضای فرهنگی- اجتماعی و سیاسی نیز در دانشگاه به تبع فضای کشور بهبودهایی شکل گرفته که فعالیت بیشتر دانشجویان را در پی داشته، هرچند با شرایط مطلوب فاصله داریم. البته این روند رو به رشد نیازمند جدیت و فعالیت بیشتر دانشجویان است.
حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه نسل 3
شما پیش از تصدی ریاست دانشگاه خلیج فارس، سابقه تصدی مسئولیت هایی اجرایی یا مدیریت پارک علم و فناوری را داشته اید. با این سابقه و همچنین حضور در محیط دانشگاه، اولویت های تان برای تصدی ریاست آن چه بود؟
به اعتبار مجموعه سوابق تخصصی و اجرایی گذشته ام، جهت گیری به سمت دانشگاه کارآفرین و پژوهش محور در اولویت است. بخش عمده کوشش ما نیز برای حرکت به این سمت بوده و به صورت هفتگی برای ارتباط با صنعت وقت می گذاریم، نظیر شرکت های مستقر در منطقه ویژه پارس و برخی از شرکت های دولتی که می توانند بازار خوبی برای دانشگاه باشند. اقداماتی نظیر دوره های استارتاپ، مرکز شتاب دهی و نوآوری در دانشگاه و اختصاص فضاهایی برای شکل گیری تیم های کارآفرینی دانشگاه و فعال کردن پژوهشکده های جدید در راستای همین نیت می باشد. همچنین تقویت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خصوصاً در بخش نفت و گاز و محیط زیست و دریا در همین مسیر بوده و خوشبختانه اکنون عضو شبکه آزمایشگاه های وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری هستیم.
بخش دیگری از اولویت های ما در دانشگاه نیز مسائل مالی بوده که بخش عمده زمان ما را طی یک سال اخیر معطوف به آن بود.

تحویل دانشگاه با بدهی 12.5 میلیاردی
شما دانشگاه خلیج فارس را با چقدر بدهی تحویل گرفتید؟
با برآوردهای مختلفی که صورت گرفت، بدهی دانشگاه در زمان حضور بنده تا 12.5 میلیاردتومان ارزیابی شده است. در این بین 5 میلیارد مربوط به بدهی معارضین زمین های دانشگاه است که 18 ماه از فرصت قانونی آن گذشته وهنوز امکان پرداخت برایمان فراهم نشده است. مابقی این مبلغ یعنی 7.5 میلیاردتومان دیگر هم به مطالبات کارکنان، هیات علمی و پیمانکاران مربوط می شود. مثلا یک قلم از دیون پیمانکاران ما مربوط به سلف سرویس دانشگاه با رقم 2.5 میلیاردتومان است. علاوه بر آن به شرکت طرف پیمان فضای سبز، نقلیه و خدمات عمومی دانشگاه هم بدهی بالایی داریم.
شما با اطلاع از این وضعیت عهده دار سرپرستی و سپس مدیریت دانشگاه شدید؟
کم و بیش در جریان وضعیت مالی دانشگاه بودم، ولی شاید به این شدت و عمق نه.
کاهش 2 میلیاردی قرارداد پیمانکار سلف دانشگاه
برای پرداخت این حجم از مطالبات که به نظر می رسد دو برابر بودجه سالانه شماست، چه برنامه ای دارید؟
آنچه که بر عهده و توان ما بوده، در وهله اول مدیریت هزینه هاست. مثلاً نقلیه جمع و قرارداد خودروها را فسخ کرده ایم، طوری که برخلاف بسیاری از سازمان ها، معاونین دانشگاه خودرو ندارند و مدیران هم محدود از خدمات نقلیه استفاده می کنند. همچنین یکی از اقدامات این بود که قرارداد امسال سلف سرویس دانشگاه با 2.7 میلیاردتومان بسته شد که ممکن است تا پایان قرارداد تغییر جزیی داشته باشد، ولی همین قرارداد با پیمانکار سال گذشته 4.3 میلیاردتومان بود.
همان سلفی که از ابتدای شروع سال تحصیلی جدید چند مرحله اعتراضات دانشجویان را در پی داشت؟
البته ما معتقدیم این کاهش قیمت، روی کیفیت سلف تأثیر منفی نگذاشته است و همان فعالیت گذشته را با حجم ریالی کمتر قرارداد بسته ایم. البته اشکالاتی هم وجود دارد که عمدتاً تا زمان هماهنگی و مطابقت پیدا کردن شرکت های جدید با فضا بهبود می یابد. در حال حاضر هم عملکرد سلف بهبود یافته، هرچند مواردی هم وجود داشته که عملکردشان رضایت بخش نبوده است.
آقای دکتر! خودتان هم از سلف دانشگاه غذا تهیه می کنید؟
معمولا از غذای سلف سرویس استفاده می کنم و برخی روزها نهار را آنجا صرف می کنم استارتاپ بتو جز برخی موارد که حق با دانشجویان بود و شرکت هم نیاز به زمان داشت تا با شرایط مطابقت پیدا کند، عملکرد سلف بهتر شده، حتی نسبت به گذشته.

بهبود تخصیص های مالی به دانشگاه خلیج فارس
به هرحال مدیریت هزینه ها تا مقطعی امکانپذیر است، برای یافتن منابع اعتباری جدید و تقویت بودجه دانشگاه چه گام هایی برداشته اید؟
همانطور که می دانید بودجه دانشگاهها متمرکز است و وزارت علوم هم نمی تواند نقش زیادی در تخصیص و افزایش آن داشته باشد، بلکه باید با سازمان مدیریت ارتباط داشت. در این خصوص از زمانی که ریاست دانشگاه را برعهده گرفته ام، از دکتر نوبخت معاون رییس جمهور تا اغلب مدیران کل سازمان مدیریت کشور را دیده ام و با آنها نشست داشته ام. خوشبختانه امروز درک خوبی در سازمان مدیریت نسبت به دانشگاه خلیج فارس وجود دارد، ولی منابع آنجا هم محدود است. با این حال طی دو ماهه گذشته نسبت به قبل تخصیص های دانشگاه بهتر شده و تا حدودی مشکلات امسال را کاهش داده است.
البته بدهی 12.5 میلیاردی سرجای خودش است. ما معتقدیم اگر برای بازپرداخت این رقم تدبیری شود، می توانیم با همین روند تخصیص بودجه، سال جاری را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم، هرچند به خاطر محدودیت هایی پیش آمده، با سختی مواجه باشیم.
البته استان با وجود تمایل زیادی که برای کمک به دانشگاه مادر استان دارد، سال گذشته از محل ماده 180 قانون بودجه امکان این مهم داشت، ولی امسال با تغییراتی که رخ داد، دست شان بسته شده است. با این وجود در زمینه تکمیل خوابگاههای جدید کمک کردند.
رتبه 37 دانشگاه خلیج فارس در کشور
در سال های گذشته هر زمان که برخی مراجع علمی رتبه دانشگاه خلیج فارس در سطح دانشگاههای کشور را اعلام می کردند و در رسانه های استان بازتاب داشت، مدیران وقت دانشگاه نسبت انتشار این رتبه پایین واکنش منفی نشان می دادند و معتقد بودند که این رتبه بندی مستند نیست. در حال حاضر دانشگاه شما در سطح کشور چه جایگاهی دارد؟
براساس آخرین رتبه بندی که توسط موسسه اسنادی موسسات علمی و دانشگاههای جهان اسلام صورت گرفته، رتبه دانشگاه خلیج فارس از 46 به 37 ارتقاء پیدا کرد.
مهمترین آیتم های این رتبه بندی چه مواردی است؟
عمده ترین موضوع آن به تولید و انتشار مقالات و پژوهش در نشریات جهانی است که وضعیت دانشگاه خلیج فارس از این لحاظ نسبتاً بد نیست، ولی نیاز به کار دارد. البته از نظر شاخصه آموزشی، یکی از دانشگاه های خوب کشور محسوب می شویم، طوری که در قبولی کارشناسی ارشد رتبه 33 کشور داریم، در حالی که مثلا دانشگاه شیراز در این خصوص رتبه 35 را در اختیار دارد. یا در قبولی دکترا، دانشگاه خلیج فارس رتبه 28 را دارد که چند پله از دانشگاه شیراز بالاتر است. خوشبختانه با همه تغییرات و محدودیت هایی که و.جود داشته، دانشگاه خلیج فارس در حوزه آموزشی، استانداردهایش را پایین نیاورده و فضایی جدی بر حوزه آموزشی آن حاکم است، ولی در زمینه پژوهش بیشتر از این نیاز به کار داریم.
سفارش پژوهش های استان به دانشگاههای تهران
مشکل از کجاست؟ اعضای هیات علمی دانشگاه توان حرکت به این سمت ندارند یا ایراد از بیرون دانشگاه می باشد؟
یکی از مهمترین شاخص ها، سفارش پژوهش از خارج دانشگاه است که ما از این نظر با کمبود سفارش مواجه ایم، طوری که حتی دستگاه های اداری استان هم سفارش خود را به دانشگاه های تهران که برندی در این خصوص ایجاد کرده اند می دهند. یکی از گیرهای کار هم این است که مجلس در بودجه سالجاری سهم پژوهشی دستگاه های دولتی را تصویب نکرد و همین ماده در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت قرار گرفت که به دلیل مضیقه های اعتباری دستگاههای اجرایی خصوصا در سالیان اخیر نمی توان چندان به اختصاص آن دل بست.
از طرفی بخش صنعت خصوصی استان ما هم در این زمینه ضعیف است و صنعت نفت هم تمرکز کافی روی استان ندارد و عمدتاً با دانشگاه تهران قراردادهای پژوهشی می بندد. البته تعاملاتی با منطقه ویژه، مجتمع گاز پارس جنوبی و پالایشگاه فجر جم شروع کرده ایم و خوشبختانه به اعتبار آشنایی و روابط خوبی که بین دو سیستم می باشد، این روند در حال شکل گیری است، ولی تا رسیدن به شرایطی که سفارش پژوهش از خارج دانشگاه و خصوصا صنعت بگریم راه درازی داریم. استدعای ما از صنعت این است که نگاه حمایتی به دانشگاه داشته باشد و به صرف اینکه هیچ تجربه همکاری نبوده، همکاری با دانشگاه خلیج فارس را بی نتیجه ندانند، ما هم وظیفه داریم روند کاری خود را برای این مهم آماده تر کنیم.

وضعیت آموزش عمومی استان مطلوب نیست
درخصوص افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی بومی در خلیج فارس هم بعضاً بحث هایی مطرح می شود، در این بین برخی نیز معتقدند این شکل نگاه به مراکز عالی درست نیست، طوری که سهمیه را جایگزین شایستگی های علمی می کند. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟
واقعیت این است که هیچ جای دنیا این تصور نیست که الزاماً با رانت ویژه و از محل ویژه ای دانشجو بگیریم، چرا که موفقیت دانشگاه به این است که دانشجو در قالب رقابتی وارد شده و براساس کیفیت علمی اش بتواند سطح دانشگاه و خودش را بالاتر ببرد؛ حتی اگر این دانشجو از خارج کشور باشد. برای همین است که دانشگاه های دنیا مغزهای ما را صید می کنند، چون مغز و توانایی برای شان مهم است. همچنین باید از تنوع دانشجو استقبال کرد، چرا که این تنوع در دانشگاه ارزش آفرین است. ما هم اگر می خواهیم استان و کشور پیشرفت کند معیار اصلی پذیرش در دانشگاه را باید روی کیفیت آموزشی بگذاریم. البته در کنار این سخت گیری منطقی، سهمیه استان هم وجود دارد، طوری که اکنون 55 درصد دانشجویان ما بومی هستند.
اگر قرار است دانش آموزان ما در دانشگاه با کیفیت درس بخوانند، باید کیفیت آموزشی مان در مدارس و دبیرستان را بالا ببریم، ولی نیایم به بهانه ضربه زدن به آموزش عالی استان، دانش آموز بی کیفیت را وارد دانشگاه کنیم. واقعاً کیفیت آموزش عمومی در استان وضعیت مطلوبی ندارد و استان باید در این زمینه سرمایه گذاری کند. رهاورد این اتفاق هم در رتبه قبولی های استان در دانشگاههای برتر کشور یا رتبه آخر در ریاضیات یا علوم پایه ای نظیر فیزیک می بینیم. اگر سطح آموز عمومی استان بهبود یابد، نه تنها کیفیت دانشجویان بومی جذب شده در دانشگاه ما ارتقاء می یابد، بلکه فرزندان استان امکان حضور در دانشگاه های با کیفیت تر را به دست خواهند آورد. ما در این زمینه آمادگی همکاری با استان را داریم، کمااینکه در راه اندازی خانه ریاضیات استان نقش داشتیم و بیلان عملکرد آن نشان می دهد استان در این رشته بهبودهایی را در افق نزدیک تجربه می کند.
محدودیت های دانشگاه خلیج فارس برای بین المللی شدن
آقای دکتر! دانشگاه شما برندی بزرگ را بر پیشانی خود دارد، اما تاکنون برنامه ای برای توسعه این برند در خارج کشور وجود نداشته است و گویا در این خصوص برای خود ماموریتی احساس نمی کند. شاید برای کار با کشورهای عربی پیرامون خودمان به دلیل نام خلیج فارس با عدم علاقه آنها مواجه باشیم، ولی شاید پذیرش دانشجوی بین المللی و حرکت به این سمت بتواند در خصوص گسترده کردن برند نام دانشگاه خلیج فارس نتیجه بخش باشد. شما در این خصوص اصلا ماموریتی برای دانشگاه متصورید؟
به نکته خوبی اشاره کردید. در خصوص بین المللی شدن دانشگاه، یکی از راهبردهای جدی وزارت علوم است، به این دلیل که مراکز دانشگاهی در کشور اشباع شده و حتی صندلی خالی داریم.
در همین زمینه، سند راهبردی دانشگاه خلیج فارس در افق 20 ساله که اخیراً در هیأت امنا تصویب شد، سه ماموریت ویژه برای ما دیده شده که شامل "ارتقاء جایگاه علمی دانشگاه"، "حرکت به سمت کارآفرینی و دانشگاه نسل سوم" و "بین المللی شدن و مرجعیت علمی در حوزه خلیج فارس" است.
در خصوص جذب دانشجوی بین المللی، اغلب دانشگاه ها به این رقابت وارد شده اند طوری که مثلاً دانشگاه فردوسی مشهد یا دانشگاه تهران سرمایه گذاری ویژه ای برای این مهم داشته اند. از طرفی، نکته مهم تر این است که بازار هدف دانشجوی خارجی ما هم محدود به برخی کشورها نظیر افغانستان، عراق، سوریه، لبنان و چند کشور آفریقایی است. حالا در این وضعیت، کشورهایی همجوار بوشهر و دانشگاه خلیج فارس هستند که اصلا بازار ما نیستند مسر دانشگاهی شان به سمت و سوی مناطق دیگری از جهان است. همانطور که اشاره کردید، اسم دانشگاه هم ما برای کشورهای همسایه و جذب دانشجو حساسیت زا است و استقبال را کاهش می دهد. اما با وجود همه این محدودیت ها، می توانیم روی برخی کشورهای آفریقایی، سوریه و شاید لبنان برای جذب دانشجو هدف گذاری کنیم.

اولین دانشجوی بین المللی دانشگاه خلیج فارس
اگر صادقانه و شفاف پاسخ شما را بدهم، باید بگویم گرفتاری هایی که از نظر زیرساخت ها و موضوعات مالی داشتیه ایم، اولویت بیشتری برای ما پیش آورده و مجال برنامه ریزی مناسب در این خصوص نداشته ایم.
البته با همه این توضیحات، اولین دانشجوی بین المللی دانشگاه خلیج فارس که در رشته شیمی تحصیل می کند، برای فرصت مطالعاتی 2 ماهه از تونس به بوشهر آمد و هنوز هم حضور دارد. این اولین فرصتی بود که تمرین پذیرش دانشجوی خارجی و فرایندهای اقامت و تشریفات قانونی آن را انجام دهیم، به این امید که از گرفتاری های کنونی تا حدودی فارغ شده و بتوانیم روی این موضوع مهم برنامه ریزی داشته باشیم.
درخصوص هیأت علمی، دانشگاه خلیج فارس در چه جایگاهی قرار دارد؟
از نظر این شاخص جزو دانشگاه های رتبه بالا هستیم، طوری که در نسبت استاد به دانشجو رتبه 17 را داریم، در حالی که بسیاری از دانشگاههای مطرح اولویت گذاری شان این است که به رتبه 25 برسند. به عبارتی طی سنوات گذشته جذب تعداد هیأت علمی در مقایسه با دانشجو رشد بیشتری داشته است.. البته به دلیل مشکلات مالی، ناچاریم تعداد هیأت علمی را کنترل و دانشجو را افزایش دهیم تا تناسب بهتری در این زمینه برقرار شود.
البته الان بیش از 5400 دانشجو داریم که براساس سند چشم انداز دانشگاه، باید طی ده سال آینده شمار دانشجویان به 9 هزار نفر برسد. هر چند شرایط مالی سختی داریم و فضا درخصوص افزایش دانشجو و رشته شدیداً انقباضی است، اما مراجع تصمیم گیر قانع شده اند که این افزایش دانشجو داشته باشیم.
توسعه رشته های جدید مرتبط با استان
در خصوص رشته های جدید خصوصا مرتبط با ظرفیت های استان، اتفاق جدیدی در دستور کار نیست؟
برای ایجاد یا توسعه رشته هایی که مزیت های اصلی استان است نظیر هسته ای، نفت و حوزه های دریا، تجارت بین الملل و کسب و کار برنامه هایی داریم.
همچنین یکی از اولویت های ویژه ما دانشگاه علوم و فنون است که می خواهیم به صورت ویژه روی آن برنامه ریزی داشته باشیم. رشته هایی مثل محیط زیست دریا و حقوق بیمه و حمل و نقل دریایی در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز در دست پیگیری است و احتمالا برای مهرماه مجوز پذیرش دانشجو خواهند داد.

با توجه به توسعه فعالیت های نیروگاه اتمی بوشهر، در خصوص رشته های مرتبط با آن در دانشگاه خلیج فارس طرحی دارید؟
در این خصوص مرحله مذاکره با دوستان نیروگاه اتمی را طی می کنیم تا برنامه های آنها را دقیق تر بدانیم. البته عمده استدلال آنها این است که در بوشهر تخصص های ویژه هسته ای نیاز ندارند بلکه عمدتاً برای مشاغلی مثل برق، تاسیسات یا ساختمان نیرو می خواهند که در استان زمینه آموزش آنها فراهم است. آخرین پیشنهاد نیروگاه اتمی این است که دوره های تکمیلی متناسب با نیروگاه اتمی برای رشته هایی مثل مکانیک، برق و فیزیک هسته ای در دانشگاه خلیج فارس برگزار شده تا افراد متقاضی اشتغال در این پروژه آماده کار در نیروگاه اتمی شوند. همانطور که عرض کردم، فعلا در حال برگزاری نشست های مشترک با نیروگاه اتمی هستیم تا به تفاهم نامه مشخصی دست پیدا کنیم.