
بوشهر-ایرنا- رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: پژوهشگران این دانشگاه در ۶ سال اخیر ۱۴۴ محصول فناورانه تولید کردند.
عبدالمجید مصلح روز دوشنبهشب در ارتباط ویدئو کنفرانسی با معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئوسای دانشگاه های کل کشور و پارکهای علم و فناوری و مراکز پژوهشی افزود: دانشگاه خلیج فارس از سال ۹۳ رویکرد کارآفرین را به عنوان جهتگیری محوری خود قرار داد و درسال ۹۴ سند راهبردی با رویکرد دانشگاه کارآفرین را به تصویب رساند.
وی بیان کرد: همچنین این دانشگاه از سال ۹۴، راهاندازی هستههای پژوهش و فناوری هیات علمی و حمایت از شکلگیری هستههای فناور دانشجویی را آغاز کرد و در سال ۹۶ مرکز کارآفرینی و نوآوری و در سالهای بعد مراکز نوآوری و توسعه فناوری تخصصی را راهاندازی کرد.
مصلح ادامه داد: تاکنون هفت مرکز تخصصی فناوری و نوآوری تخصصی در این دانشگاه راهاندازی شده و سه مرکز تخصصی نوآوری و فناوری نیز بزودی فعالیت خود را آغاز میکنند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس با اشاره به نقشه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه افزود: مرکز کارآفرینی و نوآوری در هسته اکوسیستم دانشگاه قرار دارد و علاوه براین دانشکدههای متناظر در هر حوزه و مراکز پژوهشی کار پشتیبانی را برعهده دارند که دانشکدههای جدیدی نیز متناسب با اهداف جدید راهاندازی میشود.
وی همچنین به مرکز نوآوری در حوزه دریا و زیستی اشاره کرد و گفت: دانشگاه خلیج فارس ساخت شناورهای تفریحی و گردشگری، کار در زمینه جلبک را به طور ویژه و گستردهای انجام داده و در حوزه آبزی پروری پیشرفتهای چشمگیری داشتهاست.
مصلح با اشاره به حوزه نرم افزار و و اقتصاد دیجیتال گفت: یک مرکز توسعه نرم افزارهای موبایلی با هدف ورود به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس، مرکز اینترنت اشیا، توسعه فناوری هوشمندسازی، کشاورزی، مواد پیشرفته و ساخت، صنایع خلاق و سیستمهای قدرت و حفاظت که در زمان حاضر فعال هستند را راهاندازی کرده و شمار دیگری نیز بزودی راهاندازی خواهد شد.
رئیس دانشگاه خلیج فارس ادامه داد: این مرکز رویدادهایی را در سالهای مختلف (هر سال ۲۰ رویداد) با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی برگزار کردهاست.
وی افزود: در زمان حاضر ۳۵ هسته فناور و نو آور دانشجویی در این دانشگاه فعال است که به عنوان هستههای کارآفرین، فرایند شرکت شدن را طی میکنند و حدود ۳۱ شرکت هم طی این مدت فعال و وارد فاز تجاری سازی فناوری شدهاند.
مصلح در باره سایر مراکز نوآوری و توسعه فناوری نرمافزارهای موبایلی و فعالیتهای فناورآنه و نوآورانه دانشگاه گفت: برترین نرم افزار حل مسائل دروس در کشور عربستان مربوط به محصولی است که شرکتهای دانشگاه خلیج فارس توسعه دادند و همچنین برترین بازی منچ عربی که برای دانشجوایان و دانشآموختگان دانشگاه خلیج فارس درآمد دارد در کشور عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفتهاست.
وی اظهار داشت: نرم افزارهای مذهبی از قرآن تا اذان را تیمی ۱۵ نفره از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه خلیج فارس تولید کردند که سالانه بالغ بر ۲۰۰ هزار دلار درآمد ارزی برای کشور دارد.
مصلح ادامه داد: در زمینه هوشمندسازی نیز نخستین پلتفرم اینترنت اشیا در منطقه ۲ بوشهر اندازی شد و محصولات متنوعی را برای هوشمند سازی استخرهای آبزیان و حوزههای مختلف دیگر، توسط تیمهای نوآور ساخته شده که فرایند تجاری سازی آن در حال انجام است.
وی گفت: در حوزه دریا نیز میتوان به تخته موج موتوردار، دوچرخه دریایی برای ترویج گردشگری دریایی و طراحی و تولید بخشی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع دفاعی و قایق ها و شناورهای تک نفره دریایی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه خلیج فارس گفت: این محصولات درحال طی مسیر تجاری سازی است و در قالب قراردادهای مختلف با صنعت و به طور ویژه با نیروهای دفاعی در دست اجرا است.
مصلح اظهار داشت: در زمینه جلبک نیز محصولات متنوعی که دانش فنی آن به دست آمده و تاکنون ۶ شرکت در فرایند تجاری سازی محصول زیست فناوری در حوزه جلبک فعال هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه دارای شرکتهایی است که کار تجاری سازی و فراوری جلبک را انجام و به محصولاتی با ارزش افزوده بسیار بالا تبدیل میکنند.
مصلح بیان کرد: در زمینه کشاورزی نیز محصولات مختلفی با تاکید بر حوزه گیاهان دارویی، محصولات دامی، پرورش طیور، گیاهان سازگار با شرایط کم آبی، سیستم های هیدروپونیک و انواع محصولات دیگر تولید شدهاست.
وی گفت: در زمینه کشاورزی تولیدات دیگری چون دمنوش، عصاره و اسانس گیاهان دارویی تجاری سازی شده و دیت پیت تولید شده در دانشگاه خلیج فارس برای جایگزینی کوکوپیت تست و تایید شده و درمرحله تجاری سازی است.
مصلح ادامه داد: در مورد محصولاتی چون مورینگا و گیاهان دارویی نیز این محصولها به طور کامل تجاری سازی شده و پایه درآمدی برای دانشگاه داشته است.
وی گفت: ترویج این نوع فعالیتها در زمینه کشاورزی که منشا علمی دارد حتی روستائیان را درگیر کرده و میتواند برای آنها ایجاد شغل کند و درآمدی مضاعف را برای به ارمغان بیاورد.
مصلح ادامه داد: در دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس نیز دانشجویی نداریم که درطول دوره تحصیل تجربه کسب و کاری را نداشته و یا درآمدی را کسب نکرده باشد و این دانشجویان وقتی فارغالتحصیل میشوند چون صاحب تجربه هستند میتوانند کسب و کار خاص خودشان را داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیتهای دانشگاه خلیج فارس در زمینه سیستمهای قدرت و حفاظت گفت: این مرکز با وزارت نیرو و شرکت توزیع برق منطقهای کار و بخشی از مجموعه نیازهای صنعت و وزارت نیرو را این دانشگاه تامین می کند.
مصلح بیان کرد: همچنین دانشجویان دانشگاه خلیج فارس یک سیستم عیبیاب کابل را طراحی و دانش فنی آن را به دست آورده و تولید کردند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس افزود: در زمینه مبارزه با کرونا نیز دانشگاه خلیج فارس پیشقدم بود و به تولید محصولات مختلف موردنیاز جامعه پرداخته است.
مصلح گفت: درست در زمانی که جامعه با شرایط سختی روبرور بود دانشگاه خلیج فارس وارد کارزار شد به گونهای که تعداد زیادی از کارگاهها و آزمایشگاههای تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه به کارگاههای تولیدی تبدیل شد و وسایلی نظیر ماسک، مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح، الکل و سایر وسایل مورد نیاز را تولید کرد.