نشست دانشگاه نسل سوم روز چهارشنبه نوزدهم آذر به همت دانشکده کسب و کار و اقتصاد دانشگاه خلیج فارس با حضور پروفسور هانس ویسما، نویسنده کتاب حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، به صورت مجازی تشکیل شد.
پروفسور وایسما صاحبنظر مطرح در زمینه دانشگاه نسل سوم و دانشگاه کارآفرین در این جلسه به صورت خلاصه درباره کتاب خود صحبت کرد، وی همچنین در آغاز جلسه از تقسیم بندی های دانشگاه های نسل اول و دوم سخن به میان آورد و ویژگیهای هرکدام را برشمرد.
ایشان با اشاره به چالش هایی که سال ۱۹۹۰ میلادی به وجود آمد گفت: نسل گذشته دانشگاه های بستری برای فعالیت های فناورانه و اقتصادی شدند و به دنبال ارتباط با صنعت و همکاری بودند اما در دانشگاههای نسل سوم علیرغم حرکت به سمت کارآفرینی تحقیقات مهم و ضروری و رکن اصلی آنها است.
ویسما در ادامه درباره چگونگی طراحی دانشگاه نسل سوم و اینکه به چه افرادی فناور میگویند، توضیحاتی را ارائه داد و گفت: صنعت بیشتر از آنکه به مدیران نیاز داشته باشد به کارآفرینان نیاز دارد و هر دانشجویی و کارمندی می تواند یک کارآفرین شود.
وی از دلایلی که یک فرد میخواهد خودش کار آفرین باشد نیز گفت و اشاره کرد: دلایلی مانند:
- اینکه فرد می خواهد مسئولیت آینده اش را خود به عهده گیرد،
- لذت بردن از چالشها
- دارا بودن ایده های منحصر به فرد
- و به دست آوردن پول بیشتر اشاره کرد.
پروفسور ویسما در ادامه به مسائلی چون شیوه و نوع آموزش، یادگیری، ارتباط استاد و دانشجو در دانشگاه های نسل سوم نیز اشاره کرد، و گفت: در دانشگاههای نسل سوم اساتید به جای سخن گفتن، مربی میشوند و تدریس به یک حرفه با استاندارد بالا تبدیل می شود. دانشجویان باید آنچه را که یاد گرفتند عملی بصورت عملی نیز انجام دهند، و تدریس ها باید پروژه محور باشد، تماس با کارفرمایان نیز بخشی از فرایندیادگیری باشد. پایان این نشست نیز به پرسش و پاسخ اختصاص داشت.
لینک فایل سخنرانی
لینک دسترسی به فایل سخنرانی
https://meet.pgu.ac.ir/b/ara-7kz-xdf